divendres, 21 de febrer del 2014

DIA DE LA POESIA

Cada 21 de març es celebra el Dia Mundial de la Poesia, proclamat per la Conferència General de la UNESCO l'any 1999.
Des de les biblioteques de Catalunya volem celebrar-ho honorant els poetes, les poetesses, les rimes, els refranys i els sonets que ens han acompanyat en tots els moments de la nostra vida, sovint sense saber-ho.

"Anar content a la platja, esperar amb ànsia el primer dia d'escola, menjar amb delit un cruixen entrepà, sentir el a la cara, descobrir els secrets d'un àlbum de fotos, jugar a les endevinalles... Els poemes neixen observant les petites coses de cada dia i creixen estimant i acollint el que passa al nostre voltant"
                                                            Lola Casas

Les activitats de les que podeu gaudir són les següents:

Biblioteca Comunal d'Encamp

  • 21 de març a les 18h. Recital de poesia, amb la participació de Josep Pedrals. Des de l’any 2010 la Biblioteca Comunal d’Encamp organitza un recital de poesia en motiu del Dia Mundial de la Poesia. Fins a aquesta, que serà la cinquena edició, hi han passat entre d’altres els poetes Ernest Farrés, Enric Casasses, Dolors Miquel, Ester Fenoll i Teresa Colom,  entre d’altres.

Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners:

  • 21 de març a les 18h. Hora del conte. El Petit Príncep, amb l'Espina de la Sardina
  • 21 de març a les 20h. Claror d’absenta. Anna Hernández La poetessa Anna Hernández extreu el títol Claror d’Absenta d’un extracte del Poema “matinada lletosa amb filferros” del Poeta Joan Vinyoli. De la mà de l’Anna, ens endinsarem en la seva obra i l’obra de Vinyoli, ens deixarem captivar per una manera de recitar plena de mixtures i contundent.


Biblioteques de Vilanova i la Geltrú


  • Del 8 de març al 2 d’abril a la biblioteca Joan Oliva i Milà. BIBLIOPOETES: Poesia feta per infants. Escriviu un poema, porteu-lo a la biblioteca i els exposarem en un dossier a la sala infantil per gaudir-los tots els lectors. Passeu per la sala infantil a recollir el full de participació. Adreçat a infants fins els 14 anys.
  • Dimecres 19 de març a les 18.30h a la biblioteca Joan Oliva i Milà. XERRADA: Aproximació a Joan Vinyoli. A càrrec de Jordi Llavina, escriptor i comissari de l’Any Vinyoli. Amb motiu del Dia Internacional de la poesia i del Centenari del naixement de Joan Vinyoli. Places limitades. Inscripció prèvia a la biblioteca a partir del 4 de març.
  • Dissabte 22 de març a les 12h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell. HORA DEL CONTE: Joana de les paraules clares. A càrrec de Cesca Mestres, de El Cep i la Nansa Edicions. Un viatge per la vida i l’obra de Joana Raspall, on es combina contacontes, poesies, jocs i taller. Amb motiu del Dia Internacional de la Poesia. Activitat adreçada a infants a partir de 5 anys.

Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat
  • 21 de març de 15 a 20:30h. Poesies al Balancí. Recital de poesia al carrer. Tothom qui ho desitgi podrà seure al balancí de la biblioteca, que situarem just davant de l'edifici, i recitar una poesia. Cada rapsoda serà gravat i podrà accedir a la gravació a través del canal youtube de la biblioteca 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada